Welkom op de website van de
L&L Meierijcup

De meierijcup is een initiatief van zaalvoetbalvereniging ZVS/Bodemflex

De laatste week van december (21, 22, 23, 27 en 28 december) organiseert zaalvoetbalvereniging Z.V.S. een groot zaalvoetbaltoernooi voor de eerste elftallen van veldvoetbalverenigingen voor de dorpen uit de regio Meierij en de directe omgeving.

Dit wordt na de succesvolle kick off in 2016 opnieuw een groots opgezet Amerikaans spektakel inclusief speciaal aangelegde professionele tweekleurige zaalvoetbalvloer, licht -en geluidshow met DJ, extra tribunes voor het in grote getale aanwezige publiek en voor de spelers professionele begeleiding middels aanwezige fysiotherapeuten en top scheidsrechters vanuit het landelijke zaalvoetbal. Met de behoefte en vraag vanuit het damesvoetbal zijn zij in 2017 ook aan het evenement toegevoegd. Natuurlijk hebben we ook knallende feestavonden en dit jaar gaan we zelfs drie keer tot in de late uurtjes door; vrijdag 22, zaterdag 23 en op de finale avond vrijdag 29 december is er tevens een bijbehorende prijsuitreiking. Op dit moment is een grote groep mensen druk bezig met de organisatie waarbij er na de succesvolle start in 2016 er positieve medewerking van zowel gemeente, verhuurder WSD, sponsoren als deelnemende teams is gekomen.

We streven ernaar om dit toernooi een populair en jaarlijks terugkerend evenement te maken voor de dorpen in de regio de Meierij.

Doel is alle regionale standaard (1e) teams van de voetbalverenigingen in de zaal te laten strijden om de L&L Meierij Cup; wie heeft het beste veldvoetbalteam in de zaal?

I.v.m. de winterstop zijn alle veldvoetbalclubs deze laatste week van december vrij van verplichtingen en kan men zich hier zo mooi laten zien aan het publiek. Tevens zal er iedere avond een voorwedstrijd gespeeld worden door pupillen van diverse deelnemende verenigingen.

Omdat de jeugd zich vaak optrekt aan het eerste team van hun club, ze bovendien vrij zijn van school en de toegang gratis zal zijn op de poule avonden is er ook voor hen geen drempel om het evenement bij te wonen.

Aangezien het project veel inspanningen van de organisatie vereist is het doel populariteit te verwerven voor zowel jeugd, dames als heren.

Met een professionele aanpak denken wij voor zowel clubs, spelers als de bezoekers een absolute meerwaarde te kunnen creëren. Met dit regionale evenement denken wij veel jeugdige voetballers te trekken die door de gehele entourage enthousiast zullen worden om te gaan zaalvoetballen; nog steeds een relatief kleine sport die een perfecte aanvulling biedt op het gewone voetbal.

Onze Z.V.S. jeugdtak gaat inmiddels zijn zesde seizoen in. Met leden van ver buiten ons dorp die reeds meerdere jaren lid zijn laten we zien dat onze sport een welkome aanvulling is op de sportieve keuzes binnen onze gemeente. Aangezien 98% van de leden de sport naast het gewone voetbal uitoefent toont dit ook dat het elkaar niet ‘bijt’. Daarnaast hebben wij binnen de vereniging ook aandacht voor de mensen met een kleinere beurs door de contributie voor een zaalsport extreem laag te houden. Met onze Zuid-Nederlandse kampioenen O13, O15 en O19 hebben wij als kleine vereniging laten zien dat je ook topprestaties kunt bereiken in deze sport. Om het evenement jaarlijks te kunnen laten terugkeren zijn wij wel op zoek naar sponsoren. Voor meer info : sponsoring@zvsgestel.nl

Het toernooi zal plaatsvinden in sporthal Theereheide te Sint-Michielsgestel.
co